Kaan Specialist in Welzijn

Levensboek

Samen herinneringen ophalen kan door middel van een persoonlijk levensboek die door de zorgvrager samen met partner, familieleden of andere naasten geschreven kan worden.

In deze boeken zijn foto’s en verhalen te vinden waarin het leven van de persoon centraal staat. Praten over het eigen verleden geeft veel ouderen houvast en daarbij een prettig gevoel. Herinneringen uit het verleden zijn vaak makkelijker bereikbaar zijn dan recente gebeurtenissen.

Het maken van dit boek gebeurt met behulp van foto’s, teksten, plaatjes, en andere documenten. Herinneringen die verdwenen leken te zijn kunnen terugkomen. Het geeft de zorgvrager een steuntje in de rug met het vertellen en de bezoeker heeft een onderwerp om over te spreken.

Regelmatig organiseren we een informatieochtend/middag over het maken van een levensboek. Op deze dag kan er meteen aan de slag gegaan worden met een 1e onderwerp. Deze informatie dagen kunnen ook op locatie gegeven worden bijvoorbeeld in verzorging/verpleeghuizen en dagbesteding. U kunt natuurlijk ook een heel levensboek onder begeleiding maken.

Mail gerust voor meer informatie naar: diana@specialistinwelzijn.nl

hart

© 2015 Kaan Specialist in Welzijn